Dracula är en videoslot från Net Entertainment som lanserades under april månad 2015. Spelet bygger på ett tema som nog alla känner till och det är från Bram Sokers skräckroman som publicerades redan 1897. Skräck är alltså temat i denna spelautomat.

Det finns tyvärr ingen Nosferatu-liknande vampyr utan istället så har man skapat en egen vampyr som känns lite mer modern. Man kan gissa att det har att göra med copyright lagar och annat. Annars är temat väldigt bra och Net Entertainment har lyckats att skapa en skön stämning och en unik Bat-funktion som kan aktiveras precis när som helst.

Fakta om Dracula

DraculaDracula är en grafiskt fulländad spelautomat där man lagt mycket jobb på detaljer. Det är något som vi har börjat vänja oss vid när det gäller Net Entertainment. Det finns många olika 3D-effekter och ljudet är förvånansvärt bra. Net Entertainment har gått ut med en uppmaning att använda hörlurar eftersom ljudet är så pass bra att man då får maximal upplevelse.

Den kanske snyggaste 3D-effekten i Dracula spelautomaten är Dracula själv. Han sitter till vänster om spelautomaten och kommenterar ditt spelande med olika ljud och ansiktsuttryck. Han kan bli ganska läskig ibland och det är inte helt ovanligt att man rycker till och tappar fokus på själva spelautomaten.

Annars så består denna casino slot av fem hjul, fyra rader och hela 40 vinstlinjer. Vinstlinjerna är fasta och går inte att justera.

Du kan välja ett myntvärde på 0.10, 0.20, 0.50, 1, 2, 5 och 10 kronor. Det finns som alltid 10 insatsnivåer och på så sätt så kan du justera insatsen efter ditt tycke. Återbetalning ligger på 96.6% vilket får ses som normalt idag 2015. Den högsta vinsten som går att vinna på Dracula är 80 000 mynt vilket får ses som ganska lågt.

Spela Dracula hos Leo Vegas >>

Bonusfunktioner

Dracula och Lady DraculaNet Entertainment brukar nästan alltid stoppa i en unik bonusfunktion i varje spel. Nu har man licens för en film och ville göra något extra så man har brett på lite extra när det kommer till funktioner. Här får ni en snabb genomgång på de olika funktionerna som finns i Dracula spelautomaten.

Bat-funktioner – Den kanske mest uppmärksammade funktionen i denna spelautomat är Bat-funktionen. Funktionen aktiveras helt slumpvis och det är vår vän Dracula som sitter till vänster om spelet som skickar ut fladdermöss som landar och gör om positioner till samma symbol.

Vildsymboler – Vildsymbolerna i Dracula är utformade som ett ”W” och den fungerar precis som i alla andra spelautomater. Tyvärr så är den ganska ovanlig och det kan ibland gå flera rundor innan den dyker upp.

Lady Dracula och Dracula – Det finns en Dracula symbol och en Lady Dracyla symbol. Om du lyckas få Dracula i helfigur på hjul 2 och Lady Dracula på hjul 4 så aktiverar du 10 free spins.

Väl i free spins-läget så är bat-funktionen aktiv under varje snurr. Annars så känns gratissnurren inte så givande och det är sällan man får några större vinster. Det finns ingen multiplikator här och det saknar vi.

Dracula i mobilen

Vi har spelat Dracula i mobilen för att utvärdera hur det fungerar det. Net Entertainment har gjort en bra jobb med att skala ner spelet och samtidigt behålla stämningen i spelet. Man tappar en del av effekterna men själva spelet är annars identiskt med desktop versionen.

Omdöme

Dracula wildDracula är ett grafiskt mästerverk och man har lyckats knyta ihop grafik och ljud till en riktigt bra upplevelse. Dracula får högsta betyg i underhållningsvärde men det finns en del saker vi inte riktigt gillar med spelet.

Dracula betalar ut vinster ganska ofta med sina 40 linjer och kloningsfunktion. Nackdelen blir då att det ofta bli många fast mindre vinster. Du kan alltså inte räkna med några större vinster i detta spel. Är du ute efter storvinster så finns det bättre spelautomater som Twin Spin, Gonzo’s Quest med flera.

En annan liten nackdel som en del spelare har upplevt är att Dracula tar ganska mycket kraft från datorn. Betydligt mer än vanliga spelautomater och det kan kännas segt på vissa äldre datorer.

Är du osäker så går det alltid att provspela Dracula för låtsaspengar innan du satsar några egna pengar. Det är trots allt ett underhållande spel och är faktiskt ganska roligt även med låtsaspengar.

20 gratissnurr för nya spelare hos Leo Vegas